駅裏のアトリエ  completion:2002.03

photo by Kiichi Matsuoka

Japanese

English

敷地は東側には民家、西側にはアパートが隣接しており開口4間程です。施主様はグラフィックデザイナーとして活躍されており、将来的に自宅で仕事を行いたいという要望があり、一階を生活スペース、二階をアトリエとする事となった。東側に隣接する住宅との関係及びプライバシーを確保するため、吹抜け・階段室・中庭を東面へ帯状に配置することにより緩衝帯を設け、また西側に駐車スペースを配置し同時にできるだけ開口部を設けない事でアパートからの視線を遮るように計画した。


河口 佳介 + K2-DESIGN
主宰 河口 佳介
The site has the opening of about 24 feet with a house next door in the east and an apartment in the west. As the owner has been a successful graphic designer, he would like to have own home office in the future, we designed to provide a living space in the first floor and a studio in the second floor. In order to ensure privacy and to keep good relationship with next door neighbor, well hole, staircase and courtyard are placed in the east as a buffer zone and designed a parking space in the west and try to block line of sight from the apartment by having as little openings as possible.

▲ページトップ